Welkom, Aanmelden

Zoeken

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen

Tulpen

There are 52 products.

De tulp is zonder twijfel de bekendste voorjaarbloembol. De bloeiperiode loopt van april tot in juni. Tegenwoordig zijn er meer dan 3000 geregistreerde variëteiten die onderverdeeld worden in 14 groepen. De tulpenbollen kunnen zowel in de tuin als in potten geplant worden.

Darwin Hybride

Hoogte: 60-70 cm.
Bloeitijd: April-Mei

Darwin Hybride tulpen zijn een kruising van de bekende Fosteriana tulp ‘Madame Lefeber en verschillende tulpen uit de Darwin groep. Het resultaat is een serie tulpen met hele grote bloemen en een sterke, lange stengel. Als de bloemen nog in knop zitten lijken ze bijna op kleine piramiden. Darwin Hybride tulpen zijn daarom zeer geschikt als snijbloem. In de tuin een hoekje met weinig wind uitkiezen.

Darwin Hybride

Dubbel laat

Hoogte: 45 cm
Bloeitijd: Mei

Door hun vorm zijn de Dubbellate tulpen ook wel bekend als pioenbloemige tulpen. De bloemen, die altijd groot en dubbel zijn, kunnen makkelijk een omtrek krijgen van 10 cm. Dubbellate tulpen bloeien heel mooi in omgevingen die koude winters hebben en een laat voorjaar.

Dubbel laat

Dubbel vroeg

Hoogte: 25-30 cm
Bloeitijd: April

Dubbel Vroege tulpen hebben dubbele bloemen, korte en sterke stengels, en een vroege bloeiperiode. Op een zonnige dag wanneer de bloemen geheel open zijn, meten ze een doorsnede van 7,5 tot 10 cm. Er zijn minder verschillende kleuren verkrijgbaar dan in andere soorten maar de dubbele bloem maakt dit meer dan goed.

Dubbel vroeg

Enkel vroeg

Hoogte: 30 cm
Bloeitijd: April

Enkel Vroege tulpen hebben stevige bloemen met een erg onderscheidende vorm. Ze hebben zes bloembladeren die over het algemeen omhoog richten. Deze tulpen zijn erg geschikt voor in bloembakken, bedden en borders.

Enkel vroeg

Enkele laat

Hoogte: 50-60 cm
Bloeitijd: Mei

Enkel Late tulpen zijn de grootste en meest populaire tulpen. Enkel Late tulpen zijn er in bijna alle kleuren, inclusief een paar ongebruikelijke variëteiten. Enkelbloemige late tulpen zijn eerste klas snijbloemen.

Enkele laat

Fosteriana

Hoogte: 25-30 cm
Bloeitijd: April

Fosteriana tulpen hebben een slanke bloemvorm en grote, soms gestreepte bladeren. Fosteriana tulpen is een wilde soort die op het bergachtige gebied van Centraal Azie wordt gevonden. Hoewel deze niet meer wordt gecultiveerd, worden talrijke van deze mooie cultivars nog op de markt gebracht.

Fosteriana

Gefranjerd

Hoogte: 50 cm
Bloeitijd: April–Mei

De bloembladen van Gefranjerde Tulpen zien eruit als de rafelige rand van een stukje satijnen stof. Deze tulpen zijn afstammelingen van verschillende andere groepen, die in hoogte en bloeiperiode verschillen. Het enige karakteristieke wat ze gemeen hebben is hun scherpe, gekartelde bloembladeren.

Gefranjerd

Greigii

Hoogte: 15-20 cm
Bloeitijd: April

De Greigii tulp heeft een zes-bladige bloem op een korte, stevige stengel met puntige blaadjes. De Greigii tulpen komen in felle kleuren voor en zijn vaak een combinatie van twee kleuren. Gecombineerd met hun gestreepte en gespikkelde bladeren, geven deze bloemen een mooi beeld. De bloemen die groot zijn in vergelijking tot de plant en openen zich wijd in de volle zon. Zeer geschikt voor plantenbakken en perkbeplanting. Makkelijk te verwilderen.

Greigii

Kaufmanniana

Hoogte: 15-20 cm
Bloeitijd: April

Kaufmanniana Tulpen zijn vroegbloeiende kleine tulpen en staan dan ook erg mooi in plantenbakken. Gedurende de zonnige uren van een dag staan de bloemen geheel open en geven een heel ander kleuren effect dan wanneer ze gesloten zijn. Kaufmanniana Tulpen verwilderen makkelijk.

Kaufmanniana

Leliebloemige

Hoogte: 55 cm
Bloeitijd: April–Mei

Leliebloemige tulpen hebben slanke bloemen met vaak puntige bloembladeren. De bloemstengels zijn dun en niet erg stevig, wat ze gevoelig maakt voor wind.

Leliebloemige

Parkiet

Hoogte: 55-60 cm
Bloeitijd: April-Mei

De bloembladeren van de Parkiet of Papegaai Tulpen zijn gekarteld of omrand. Als de grote bloemen een tijd in de zon staan, openen ze zich zo wijd dat ze bijna uit elkaar vallen. Als de bloem zich opent, worden de mooie kleuren zichtbaar.

Parkiet

Triumph

Hoogte: 45 cm
Bloeitijd: April–Mei

Triumph Tulpen zijn ontstaan door kruising van enkelvroege en enkellate tulpen. Daardoor hebben Triumph Tulpen stevige stengels en een buitengewoon mooie kegelvormige bloemvorm. Er zijn heel veel soorten verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren. Uitstekend te gebruiken als snijbloemen met een lang vaasleven of natuurlijk in de tuin.

Triumph

Viridiflora

Hoogte: 55 cm
Bloeitijd: Mei

Het fascinerende van Viridiflora Tulpen is dat de bloembladeren groen bevatten. Vertaald uit het latijn betekent Viridiflora dan ook: Groenachtige Bloem. Viridiflora Tulpen blijven ruim 3 weken mooi en zijn daarom goed geschikt als snijbloem.


Viridiflora

Wilde / Botanische

Hoogte: 10-15 cm
Bloeitijd: Maart-Mei

Botanische tulpen zijn laagblijvend en ideaal voor plantenbakken en rotstuinen. Vrijwel alle soorten zijn gemakkelijk verwilderen.

Wilde / Botanische